(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Dance

2019

De uitwaaierende stroken papier lijken in beweging te zijn.

Feathers

2019

De pagina's opzij getrokken en met klemmetjes vastgezet. Dit geeft een effect alsof het boek vleugels openslaat.

Mandala

2019

Ik bedacht dit idee omdat ik graag mandala's vouw van gekleurd papier. De pagina's zijn gedeeltelijk ingesneden en hier en daar iets afgeknipt, maar ik heb geen lijm gebruikt bij dit werk.  

hartjes

2018

Een serie hartjes gevouwen van boekenweekgeschenkjes. Ik ben deze serie nog altijd aan het uitbreiden met steeds nieuwe variaties. Hartjes zijn te koop via mijn webshop.

Katje

2018

Een verjaardagskado, aan de hand van een foto.

Matroesjka poppen

2018

Een verjaardagskado voor een vriendin die matroesjka poppen spaart. Ik heb de vorm van de poppen uitgebeeld, maar ook het idee, door een klein boekje in een groot boek te plaatsen.

Petals

2018

Gemaakt van zes boeken. Zowel de boeken als de bladzijden beelden bloemblaadjes uit. 

Waterfall

2018

Het papier stroomt als het ware uit dit boek in de vorm van een waterval.

Cirkel compositie

2017

Dit werk zoekt de grenzen op van wat mogelijk is in precisie boekvouwen. De dunste strookjes papier zijn minder dan een millimeter breed. Het ontwerp is -losjes- geinspireerd op werk van prof. Lionel Levine, wiens onderzoek steeds leidt tot publikaties met prachtige illustraties.  

Feelers

2017

Door repen papier van verschillende lengte en breedte om te krullen en samen te nieten, ontstaat een intrigerend lijnenspel.

Fragments I

2017

Samengesteld uit fragmenten van tijdschrift illustraties: regenwoud, water, diverse doeken, en letters op rode achtergrond. Fotoprint te koop via schaduwlichtje.werkaandemuur.nl.

Fragments II

2017

Collage van tijdschrift illustraties: de achtergrond is samengesteld uit ruwe diamanten, water en zeebodem; de groene vormen zijn geknipt uit vegetatie en noorderlicht. Hier en daar zijn in het groen nog sterren te zien! Fotoprint te koop via schaduwlichtje.werkaandemuur.nl; zie onder 'links'. 

Fragments III

2017

Collage van tijdschrift illustraties: samenstelling van de elementen aarde, water, lucht en vuur. Fotoprint te koop via schaduwlichtje.werkaandemuur.nl; zie onder 'links'.   

Fragments IV

2017

Collage van tijdschrift illustraties: een aquarium impressie van diverse onderwater foto's. Fotoprint te koop via schaduwlichtje.werkaandemuur.nl; zie onder 'links'. 

Fragments V

2017

Collage van tijdschrift illustraties: samengesteld uit archeologische illustraties en diverse blauwe patronen. Fotoprint te koop via schaduwlichtje.werkaandemuur.nl; zie onder 'links'. 

Fragments VI

2017

Collage van tijdschrift illustraties: een landschap gecreeerd van diverse lagen natuurfoto's, aangevuld met paarse vormen. Fotoprint te koop via schaduwlichtje.werkaandemuur.nl; zie onder 'links'. 

Fragments VII

2017

Collage van tijdschrift illustraties: samenspel van diverse verlaten landschappen, gecombineerd met voorwerpen in dezelfde tint. Fotoprint te koop via schaduwlichtje.werkaandemuur.nl; zie onder 'links'. 

Fragments VIII

2017

De vormen in deze collage zijn geknipt uit een tijdschrift voor wetenschapspromotie. Fotoprint te koop via schaduwlichtje.werkaandemuur.nl; zie onder 'links'. 

Shapes

2017

Vloeiende vormen in verschillende dieptes vormen een abstract tafereel.

Stairs

2017

Een complex vouwwerk van vier in elkaar overvloeiende boeken.

Vortex 2

2017

Ik wilde al langer een andere versie van 'Vortex' te maken. Maar wat het nu geworden is, is toch weer helemaal anders dan ik van plan was! 

Golven

2016

De golven zijn volgens een sinusoide functie.

Zwanen

2016

In dit werk heb ik gebruik gemaakt van het verschil in kleur tussen de grijze tekst en de witte kantlijn. Zo komen de witte 'zwanen' goed uit. Ik kwam op dat idee door een opmerking over de kleuren van grafisch kunstenares Leonie van Santvoort.

Bell curve

2015

Ik heb de vorm van de normale kansverdeling gevouwen. De functie is bekend in cartesische coordinaten, maar op deze manier is hij in poolcoordinaten uitgebeeld. 

Boekensteun

2015

In dit vouwwerk gaat het niet om de zijkant, maar om de onderkant van de pagina's. Het silhouet is dan op een deel van een cirkel uitgebeeld inplaats van op een ietsje gekromd rechthoekig vlak. Als dit werk als boekensteun gebruikt wordt, houdt de figuur als het ware de boeken tegen.

Don't close me

2015

Ik bedacht dit beeld bij de uitdrukking 'een boek wat je niet kunt dichtdoen'.

Pageturner

2015

Dit boek slaat zelf de bladzijde om. De meeste pagina's zijn gevouwen, maar ik heb er ook een paar gekruld. 

Waaier

2015

In dit werk zijn allerlei (half)cirkels te zien, al dan niet concentrisch. 

Reading

2014

In dit boek heb ik het silhouet van een lezende vrouw gevouwen. Daar zijn een paar honderd pagina's voor nodig: de kleinste details zijn gevormd met vouwtjes van minder dan een millimeter, in een enkele pagina.

Vortex

2014

Soms word je als het ware in een boek gezogen. Dat wilde ik uitbeelden met dit boek.