Dit zijn boeken die ik in opdracht gevouwen, en verkocht heb.

uit 2013 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Queueing

2019

Een kado voor een professor in wachtrijtheorie, ofwel queueing. Het boek is een standaardwerk op dit gebied, het vouwpatroon beeldt wachtrijprocessen uit. In het midden is nog een tennisbal uitgebeeld, omdat hij tennis als hobby heeft.

Katje

2018

Een verjaardagskado, aan de hand van een foto.

Matroesjka poppen

2018

Een verjaardagskado voor een vriendin die matroesjka poppen spaart. Ik heb de vorm van de poppen uitgebeeld, maar ook het idee, door een klein boekje in een groot boek te plaatsen.

JMFK

2017

Een kado voor een designer en zijn gezin. De letters zijn gevormd als ipad toetsen.

LOOK

2017

Dit is een kado voor een opticien, die op latere leeftijd het zilversmeden en het lezen van science-fiction heeft opgepakt. Het ontwerp vormt een synthese van al deze liefhebberijen.   

miniatuur hartje

2017

Het miniatuurboekje is handgemaakt, de kaft is van gerecycled materiaal. De maker van het boekje vroeg mij om er een hartje in te vouwen; ik vond het wel een uitdaging om er daarbinnenin nog een minihartje bij te vouwen! Geruild voor een ander miniatuurboekje.

BOOKS

2016

Mijn eerste ontwerp, opnieuw gemaakt voor een meisje dat verzot is op lezen en het dolgraag op haar kamer wilde zetten. Dit is een van mijn eenvoudigste ontwerpen.

CB

2015

Dit is een verjaardagskado voor CB, die haar hele leven heeft gewijd aan lezen voor kinderen. Het ontwerp is aan de hand van een foto.

Awareness ribbon

2014

Dit werk heb ik gemaakt voor iemand die haar zieke vriendin een hart onder de riem wilde steken. Ik was blij met die opdracht, en hoop dat het geholpen heeft. 

BOEK

2014

De vraag was naar een kunstwerk met het woord 'boek'. Daarom heb ik een boek over kunstwerken genomen. Omdat het een fors boek was, wilde ik het woord ook massief laten overkomen. Dat heb ik met perspectief gedaan: de 'B' en de 'K' lijken om de hoek te staan.  

Reading II

2014

Net als 'Reading', een silhouet van een lezende vrouw, in een boek gevouwen. Ook hier zijn de kleinste details gevormd door vouwtjes van minder dan een millimeter in een enkele pagina. Een bewonderaar vroeg naar 'reading' als kado voor zijn vrouw, ik heb het ontwerp aangepast zodat het meer op haar leek.     

Happy birthday Bug

2013

Dit boek was voor de verjaardag van Bug, een jongetje dat veel van lezen houdt. Daarom heb ik zijn naam in ronde, speelse letters gemaakt.