Ik ben geboren in 1969, en heb me het grootste deel van mijn leven bezig gehouden met wiskunde en natuurkunde. Het boeken vouwen begon in de tweedehands boekenwinkel Books4life, waar ik vrijwilliger ben sinds 2013. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel, en alle boeken zijn geschonken, meestal met verhuisdozen tegelijk.

We besteden heel wat tijd aan het sorteren van wat bruikbaar is, maar we kunnen onmogelijk alles bewaren. Juist de boeken die we wegdoen spreken mij vaak het meest aan: dat zijn kwetsbare boeken met een verleden. Die wil ik redden en een nieuw leven geven. Het werken met boeken verveelt mij nooit, omdat ik graag lees en altijd nieuwsgierig ben naar wat ik nu weer in mijn handen heb.

Gaandeweg ontdek ik steeds meer manieren om de pagina's te vouwen, knippen, buigen of krullen. Zo ontstaan steeds andere en altijd verrassende driedimensionale effecten. De ideeen komen overal vandaan; vaak is het nieuwsgierigheid naar de grenzen van wat er mogelijk is.

Bij het bedenken van de ontwerpen komt mijn wiskundige achtergrond van pas. Om de boeken zo min mogelijk te hoeven beschadigen, reken ik allerlei details van een ontwerp van te voren uit. De meeste boeken kunnen in principe nog weer gelezen worden.

Ook maak ik collages van knipsels uit afgedankte tijdschriften, die vaak prachtige foto's bevatten. Ik knip intuitieve vormen met kleuren of patronen die me aanspreken, en combineer ze tot surrealistische landschappen.